Web Analytics Made Easy - Statcounter

ضرر و زیان های مطرح شده در آن سال هنوز هم ادامه دارد و راه جبرانی برای آن وجود ندارد، بنابراین با اینکه در برخی خبرها از یارانه تزریق شده به بخش تولید صحبت شده است اما هیچ یارانه ای به صنعت خودرو سازی پرداخت نشده و تنها به مردم وام بانکی داده می شود تا مردم با استفاده از این تسهیلات بتوانند خودرو بخرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختصاصی قدس آنلاین- تسهیلات بانکی با نرخ های سود بالا، به عنوان یکی از دلایل بالا بودن قیمت تمام شده بسیاری از تولیدات ملی اثر سوئی بر صنایع داخلی گذاشته‌ است. متاسفانه دولت یازدهم در ۴ سال گذشته هیچ اقدام ساختاری در راستای اصلاح این موضوع انجام نداد. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که بخش عمده رکودی که اقتصاد ایران را زمینگیر کرده است ناشی از بهره‌های سنگین بانکی و تخصیص نیافتن بهینه منابع مالی به صنایع کشور است. اطلاعات آماری از صورت سود و زیان ۲شرکت بزرگ خودروساز یعنی ایران خودرو و سایپا نشان می‌دهد بخش عمده ای از سود این دو شرکت در سال مالی قبل صرف پرداخت بهره بانکی شده که طبق پیش‌بینی رسمی ارائه شده به بورس این روند در سال مالی جاری هم تداوم خواهد یافت. موضوعی که باعث شد پایگاه خبری- تحلیلی «قدس آنلاین» در گفتگویی با داوود میرخانی رشتی مدیرعامل اسبق ایران خودرو به بررسی این موضوع و دلایل آن بپردازد. متن کامل این گفتگو در ذیل می آید:

میرخانی رشتی درباره ضرر و زیان های مطرح شده صنعت خودروسازی به خصوص شرکت ایران خودرو در سال گذشته به خبرنگار قدس آنلاین گفت: این آمار مربوط به سال ۹۰ و به یادگار مانده از دولت دهم است که اجازه قیمت گذاری به خودرو سازان داده نمی شد و علت آن را هم به وجود تورم نسبت می دادند. میرخانی رشتی تصریح کرد: اصل موضوع قیمت گذاری یک مسئله مخرب است که متاسفانه تمام دولت ها در طول ۴ دهه گذشته کماکان تمایل داشتند با این کار اقتصاد دستوری را اجرا کنند. وی در ادامه افزود: بهترین کمک دولت به خودروسازان این است که دست از قیمت گذاری دستوری بردارد.

وی عنوان کرد: در سال ۹۰ طی چهار جلسه ای که با معاون اول رئیس جمهور وقت و مدیریت عامل بانکها داشتیم با توجه به بررسی های انجام شده سرانجام اجازه افزایش قیمت ها به خودروسازان داده شد ولی این افزایش سر و صدای زیادی در مطبوعات و رسانه ها به پا کرد. میرخانی رشتی با اشاره به اینکه افزایش قیمت خودرو در آن سال به سبب تغییر ناگهانی نرخ دلار بود به قدس آنلاین گفت: افزایش نرخ دلار افزایش قیمت خرید و مواد اولیه، قطعات، لاستیک و حتی فولاد مبارکه و مواد پلاستیکی به کار رفته در صنعت خودروسازی را به همراه داشت که همین موضوع افزایش قیمت خودرو را به دنبال داشت.

مشاور انجمن خودروسازان با اشاره به اینکه در آن مقطع همه قیمت ها افزایش یافته و در برخی موارد دو یا سه برابر شده بود در نتیجه طی جلساتی که برگزار شد و بررسی این موارد اجازه افزایش قیمت ها داده شد تصریح کرد: اما در نهایت به یک باره آقای احمدی نژاد در رسانه ملی این افزایش نرخ ها را غیر قانونی خواند و گفت" بی خود این کار را کردند، اجازه ندارند قیمت ها را زیاد کنند، پراید کیلویی چند؟ " و جلوی قیمت گذاری را گرفت.

مدیر عامل اسبق ایران خودرو با اشاره به ضرر وارد شده به خودروسازان عنوان کرد: نتیجه این شد که ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۰به خودرو سازان خسارت وارد شد چرا که قیمت فروش از قیمت تمام شده کمتر بود و این باعث ضربه شدیدی به صنعت خودروسازی شد و کمر خودروسازان را شکست.

وی با تاکید مجدد بر اینکه تغییر ناگهانی دلار سبب افزایش دو سه برابری تمامی قیمت ها شد، اظهار داشت: با اینکه تصمیمات دال بر افزایش قیمت خودرو صورتجلسه شده و بعد از بررسی های کارشناسی اجازه افزایش قیمت ها داده شده بود اما با توقف این کار بحران مالی در صنعت خودرو سازی آغاز شد.

میرخانی رشتی با بیان اینکه این ضرر و زیان مالی جبران پذیر نیست، ادامه داد: دولت دهم بعد از توقف قیمت گذاری شورای رقابت را روی کار آورد که آنها هم با فرمول خاص خود لیستی تهیه کردند که هرگز هم به آن عمل نکردند. این بحران و ضرر همچنان از همان سال ادامه داشته و دامن خودروسازان را گرفته است.

مشاور انجمن خودروسازان بیان داشت: ضرر و زیان های مطرح شده در آن سال هنوز هم ادامه دارد و راه جبرانی برای آن وجود ندارد، بنابراین با اینکه در برخی خبرها از یارانه تزریق شده به بخش تولید صحبت شده است اما هیچ یارانه ای به صنعت خودرو سازی پرداخت نشده و تنها به مردم وام بانکی داده می شود تا مردم با استفاده از این تسهیلات بتوانند خودرو بخرند.

میر خانی رشتی اظهار داشت: دولت تنها کاری که کرد این بود که بانک مرکزی را قانع کرد که بانک ها به مردم وام خرید خودرو بدهند. بنابراین نه یارانه ای پرداخت شده و نه کمک مالی یا بلاعوضی به صنعت خودروسازی از سوی دولت تزریق شده است. مدیر عامل اسبق ایران خودرو با بیان اینکه یارانه ۲ هزار میلیارد تومانی که در برخی رسانه ها از آن صحبت می شود همین وام های خرید خودرو است، افزود: حدود ۱۳۰هزار نفر از مردم وام خرید خودرو گرفتند یعنی فروش اقساطی! لذا بانک ها تنها کمک کردند که ۱۳۰هزار خودرو به صورت اقساطی به مردم فروخته شود وگرنه دولت یازدهم نه به مردم و نه به خودروسازان کمکی نکرده است.

وی ادامه داد: برای کمک به خودروسازان دولت تنها باید دست از قیمت گذاری بردارد چرا که قیمت گذاری دولت نه تنها در خودرو بلکه در هیچ کالای دیگری تاثیر مثبت ندارد چرا که وقتی قیمت تمام شده بالا باشد نمی توان تولید کننده را مجبور کرد که محصول خود را زیر قیمت تمام شده بفروشد.

میرخانی رشتی در تشریح ایرادات قیمت گذاری دستوری بیان داشت: در این حالت تولید کننده از بین می رود و وقتی فعالیت تولید کننده متوقف شد کارگران بیکار و در نهایت بیکاری افزایش پیدا می کند ضمن اینکه آن کالا نیز دیگر به بازار عرضه نمی شود، همین کمبود عرضه باعث گران تر شدن آن کالا شده و واردات آن افزایش می یابد.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: قیمت گذاری مخرب است و متاسفانه تمام دولت ها در تمام طول انقلاب کماکان می خواهند با قیمت گذاری اقتصاد دستوری را اجرا کنند ولی اقتصاد دستوری در نهایت به سر انجام نرسیده و تنها سبب ضرر و زیان به تولید کننده می شود.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۵۴۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۳۳ سنت معادل ۰.۴۰ درصد افزایش به ۸۳ دلار و ۲۹ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز دوشنبه پس از بالا رفتن قیمت نفت خام عربستان برای فروش به اکثر مناطق و همچنین کمرنگ شدن دورنمای آتش‌بس در غزه افزایش یافت. بدین ترتیب ترس از گسترش جنگ رژیم صهیونیستی و حماس در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه تشدید شده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 33 سنت معادل 0.40 درصد افزایش به 83 دلار و 29 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 36 سنت معادل 0.46 درصد افزایش 78 دلار و 47 سنت معامله می‌شود.
عربستان قیمت رسمی فروش نفت خام خود به آسیا، شمال غرب اروپا و منطقه مدیترانه را در ماه ژوئن افزایش داده که حاکی از افزایش تقاضا در این مناطق در فصل تابستان است.

مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شدعربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد

هر دوی این شاخص‌های نفتی بیشترین کاهش قیمت هفتگی طی سه ماه گذشته را در هفته گذشته تجربه کردند. نفت برنت بیش از 7 درصد و نفت آمریکا 6.8 درصد از ارزش خود را طی یک هفته گذشته از دست داد. انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا و به تعویق افتادن احتمالی زمان کاهش نرخ بهره بانک مرکزی این کشور از دلایل کاهش قیمت نفت بود.
آغاز دوباره مذاکرات برای آتش بس در غزه هم تاثیر مخاطرات ژئوپلیتیکی در افزایش قیمت نفت را کاهش داده بود.
اما دورنمای رسیدن به یک قرارداد آتش‌بس کمرنگ شده است. حماس خواستار پایان جنگ در ازای آزادسازی گروگان‌ها شده و بنجامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی این درخواست را رد کرده است.
از طرف دیگر، شرکت‌های انرژی آمریکا تعداد چاه‌های فعال نفت و گاز خود را برای دومین هفته پیاپی کاهش داده‌اند. تعداد چاه‌های نفت آمریکا تا 499 حلقه پایین آمده که بیشترین کاهش هفتگی از نوامبر 2023 را نشان می‌دهد.
انتهای پیام/1

دیگر خبرها

  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت +جدول
  • خودروسازان چینی ارز دولتی را بلعیده‌اند
  • وارث بیشتر ارز کشور؛ مونتاژکاران/ خودروسازان چینی ارز دولتی را بلعیده‌اند
  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۷ اردیبهشت؛ سکه یک میلیون تومان گران شد
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد